Uniek galadiner in de 100-jarige Adventskerk

Dit jaar heeft Alphen aan den Rijn echt iets moois te vieren. De markante Adventskerk viert haar 100-jarige verjaardag.

Speciaal voor deze gelegenheid is er een feestprogramma samengesteld. Door het jaar heen zijn er allerlei feestelijke activiteiten gepland in en rondom de kerk.

"Schuif aan voor een uniek galadiner in de 100-jarige Adventskerk"

Met het licht door de glas-in-lood-ramen en het prachtige orgel op de achtergrond, vindt er op 13 september 2022 een uniek galadiner mét veiling in de Adventskerk plaats. Danny Arts van Restaurant Senzaa en haar chefkok, nemen u mee op een culinaire verrassingstocht. Een zeer bijzondere en compleet verzorgde culinaire avond omlijst met livemuziek van onder meer Leona Philippo. John Kroes is veilingmeester op die avond. De opbrengst van de veiling gaat gedeeltelijk naar de kerk én naar een lokaal, maatschappelijk doel: Stichting TuTu.

Deze stichting, van Alphenaar Evert Muis (37), richt zich op het creëren van laatste waardevolle herinneringen aan gezinnen met een terminaal zieke ouder. Net voor de kerstdagen deelde zieke Evert op LinkedIn een foto van hem en zijn dochter in een roze tutu, die viral ging. Bijna 3 miljoen mensen zagen deze grote, stoere Alphenaar samen met zijn dochter in een tutu.

“Hoe mooi komt dit samen,” zegt Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk. “Met dit netwerk diner in een unieke setting kunnen we ons met elkaar richten op de toekomst van dit kostbare cultureel erfgoed in Alphen aan den Rijn en de waardevolle herinneringen waar stichting TuTu zich voor inzet”.

Inmiddels zijn er al 11 van de bijna 20 tafels verkocht. Aan tafel passen 8 personen. Kosten voor een hele tafel zijn € 1.500,-. Losse stoelverkoop is ook mogelijk: €187,50 per stoel. Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft een culturele ANBI-status.

Aanmelden voor een tafel of stoel kan via: info@vriendenvandeadventskerk.info

FEESTPROGRAMMA 100 JAAR ADVENTSKERK
.pdf