top of page

wo 04 mei

|

Adventskerk

4 mei concert in Adventskerk

Simon Stelling en Evie-Janne van Noorel spelen voor deze avond muziek dat helemaal staat in het teken van herdenken. Komt u ook luisteren? Toegang is vrij

4 mei concert in Adventskerk
4 mei concert in Adventskerk

Tijd en locatie

04 mei 2022, 20:45 – 21:30

Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn, Nederland

Over het evenement

Simon Stelling en Evie-Janne van Noorel spelen voor deze avond muziek dat helemaal staat in het teken van herdenken. We gaan luisteren naar ‘Schindlers List’ en ‘Hymn to the fallen’ van de hedendaagse filmcomponist John Williams. Williams verwerkte in ‘Schnindlers List’ veel stilistisch kenmerkende elementen uit de Jiddische muziek. Opvallend in dit werk zijn ook het veelvuldig gebruik van mineur, dalende kwint, specifieke versieringen en melancholische klarinetkleuren. ‘Hymn to the fallen’ is door Williams gecomponeerd voor de film ‘Saving Private Ryan’, waarbij hij ervoor koos om verschillende soorten instrumenten te gebruiken om bepaalde tonen in de partituur over te brengen; snaarinstrumenten voor warm geluid, koperblazers voor plechtige delen, maar ook militaire trommels. 

Naast deze fantastische werken wordt onder meer ook ‘Nimrod’ van de componist Edward Elgar uitgevoerd. Het is het 9e deel uit de ‘Enigma Variations’. Het zou in dit werk gaan om de melodie van het Adagio cantabile uit Beethovens ‘Pathétique’. Allemaal bijzonder toepasselijke muziek voor deze avond, uitgevoerd op het unieke symfonische Steinmeyer-orgel.

Toegang is gratis

Deel dit evenement

bottom of page