top of page

do 02 jun

|

Alphen aan den Rijn

Arte Chorale - GREGORIAN GRACE

Overweldigende gezangen als van een andere wereld. In 2022 treed het artiestenensemble niet alleen op in Duitsland, maar ook in Denemarken en Nederland.

Arte Chorale - GREGORIAN GRACE
Arte Chorale - GREGORIAN GRACE

Tijd en locatie

02 jun 2022, 20:00 – 22:00

Alphen aan den Rijn, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn, Nederland

Over het evenement

Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het gregoriaans.

De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen.

Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen, die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze  worden gevolgd door gregoriaans geinterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knock'in on heaven' s door van Bob Dylan, Sound of Silence van Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton.

Het gevarieerderepertoire van GregorianGrace brengt het publiek in een ongekende en meeslepende sfeer. Volledig instrumentaal gepresenteerde stukken ronden het programma op indrukwekkende wijze af.De sacrale sfeer van de kerken, die als locatie dienen voor de Europese tour van 2022, biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipt in combinatie met de muziekstukken, die nieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki, op fascinerende wijze onder de huid.

Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden.

Laat u een avond lang betoveren. Duur: ca. 120 minuten incl. 15 minuten pauze.

Tickets klik hier

Meer informatie: https://gregorian-grace.nl

Deel dit evenement

bottom of page