top of page

Vol op het orgel

Adopteer een pijp!

Een van de weinige authentieke Steinmeyer-orgels in Nederland staat sinds 1922 in de Adventskerk in

Alphen aan den Rijn. Een prachtig kolossaal toetsinstrument, ook wel de koning onder de instrumenten genoemd. 

Het orgel is, net als de piano, een toetsinstrument. Met die toetsen bespeelt de organist een grote verzameling pijpen van verschillende grootte, waar lucht doorheen wordt geperst. De pijpen zijn verdeeld over verschillende ‘registers’, op basis van klankkleur. Deze registers kunnen apart in- of uitgeschakeld worden, waardoor er veel verschillende geluiden mogelijk zijn. 

Om deze geluiden te blijven horen, is een grondige restauratie noodzakelijk. Kosten voor de restauratie bedragen maar liefst € 150.000,-. En daarom trekken wij alle registers open en gaan vol op het orgel met een orgelpijpenactie: ADOPTEER EEN PIJP.

 

Dit orgel heeft in totaal 2360 pijpen. Met deze geweldige actie kunt u onderdeel worden van het orgel door een pijp te adopteren. Er zijn pijpen verkrijgbaar voor € 25, € 50, en € 100 per stuk. 

 

Na adoptie ontvangt u een adoptiecertificaat en houden we u op de hoogte van allerlei orgelconcerten in de Adventskerk.

 

Mocht u voorkeur hebben voor een pijp uit een bepaald register, klik dan hier.

 

U kunt ook een heel register van 56 pijpen adopteren voor € 1.000,-.

Hoe werkt het? 

Vul hieronder uw gegevens in. Kies het aantal pijpen dat u wilt adopteren. Zoekt u een 

specifieke pijp in het orgel, klik dan hier. Druk op verzenden. Als bevestiging krijgt u een email met details. Na betaling ontvangt u een adoptiecertificaat en updates over allerlei orgelconcerten in de Adventskerk. 

 

Wist u dat? 

Stichting Vrienden van de Adventskerk is een erkende culturele ANBI (RSIN/Fiscaal nummer 855726702). Uw bijdrage is fiscaal extra aantrekkelijk. Meer informatie hierover, klik hier.  

Mocht u alleen een gift willen overmaken en geen pijp adopteren, dan kan dat ook. Rekeningnummer hiervoor is NL37 RABO 0307 8964 98 t.n.v. Stichting Vrienden van de Adventskerk o.v.v. orgelpijpactie. 

Ja, ik adopteer een pijp!

Bedankt voor de inzending! U ontvangt spoedig een bevestigingsmail.

bottom of page