top of page

Herdenkingsconcert op 4 mei in de Adventskerk

Alphen aan den Rijn 11 april 2024 – Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de sfeervolle omgeving van de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.


Het Requiem, gecomponeerd door de Engelse componist John Rutter in 1985, is een eerbetoon aan de herinnering van zijn vader Christopher, die het jaar ervoor was overleden. Dit stuk, geschreven voor gemengd koor en orkest met solopartijen voor cello, hobo en sopraan, Het Requiem staat bekend om zijn kalme en introspectieve stijl, in tegenstelling tot de omvangrijke requiems van Verdi, Berlioz of Mozart.


Simon Stelling, de dirigent van het koor, benadrukt het belang van de uitvoering: "Het Requiem zal worden begeleid door een ensemble van zeven musici, onder wie sopraan Merel van Geest. Haar passie ligt in het bereiken van een breed publiek met klassieke muziek. Ze is een veelgevraagde soliste in oratoria en haar repertoire omvat werken van componisten als Händel, Vivaldi, Mozart en ook John Rutter."Het concert belooft een indrukwekkende ervaring te worden, waarin de emoties van verdriet en troost, hoop en verbondenheid op een bijzondere manier worden verenigd, met name op deze gedenkwaardige dag in mei.


Praktische informatie:

  • Toegangsprijs: €10 per persoon, verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/4meiCantabile of aan de deur van de kerk (€ 12,50).

  • Aanvang: 20.45 uur, direct na de Dodenherdenking bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn.

  • De duur van het concert bedraagt circa 40-45 minuten.

 

 

18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page