top of page

Jubileumboek 100 jaar Adventskerk binnenkort verkrijgbaar

Een bijzonder jaar is het voor de Alphense Adventskerk, gelegen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Dit jaar viert de kerk haar 100-jarige verjaardag. Naast allerlei festiviteiten in- en rondom de kerk, komt er ook een speciaal jubileumboek in de winkel te liggen met bijzondere verhalen en prachtige foto’s. Zonder de hulp van diverse fondsen was dit niet mogelijk geweest.Kroes en Partners, notarissen en adviseurs, Het Erfgoedfonds van de Gemeente Alphen aan den Rijn, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid Holland en Fonds Alphen en omstreken ondersteunen dit initiatief. Zij onderschrijven allen dat het jubileumboek bijdraagt aan het behoud en beleving van Alphens cultureel erfgoed en het toegankelijk te maken voor een breed publiek.


“Met deze toezeggingen zijn we zeer verheugd”, zeggen Jan de Kruijf, voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk en Dirk Dirkzwager, voorzitter van de jubileumcommissie.

Een team van auteurs bestaande uit kenners van de historie van Alphen aan den Rijn en van de Adventskerk en enige gemeenteleden van de Adventskerk is in de pen geklommen om dit boek te schrijven. Uitgever Toine Maas van Stichting Uitgeverij Matrijs uit Utrecht, die al sinds 1981 kwalitatief hoogwaardige boeken uitgeeft op cultuurhistorisch gebied, stuurt het team aan en zorgt ervoor, dat er een prachtig boek verschijnt over de 100-jarige historie van de Adventskerk. Het vaste ankerpunt in een veranderend Alphen aan den Rijn.


“Heel bijzonder dat je in deze tijd waarin alles digitaal, snel en kort is, je straks een echt boek in handen hebt met foto’s en verhalen over de Adventskerk. Hier kunnen we de generaties na ons ook heel blij mee maken.”

Naast een financiële bijdrage van de genoemde fondsen, heeft ook het College van Kerkrentmeesters van de Adventskerk een aanzienlijke bijdrage gedaan.

Het jubileumboek wordt in de Adventskerk op vrijdag 9 september om 15:15 uur officieel aan genodigden gepresenteerd en is vanaf Open Monumentendag op 10 september verkrijgbaar in verschillende boekhandels en online bookshops.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page