top of page

Spetterend gospelconcert sluit het feestelijk jaar in Adventskerk af

Een jaarlang heeft de Adventskerk haar 100-jarige verjaardag gevierd met afwisselende activiteiten in- en rondom de kerk. Als afsluiter van het feestelijk jaar vindt op vrijdagavond 16 december de Grande Finale plaats. Nederlands beste en bekendste gospel koor, Zo! Gospel Choir, treedt samen met Berget Lewis in de kerk op.


Zo! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland. Zo traden ze eerder dit jaar op tijdens het North Sea Jazz festival in Rotterdam, in het voorprogramma van Gregory Porter in de Ziggo Dome en zelfs tijdens BBC proms in de Royal Albert Hall.


Dit multi-etnische koor staat onder de bezielende muzikale leiding van o.a. de “Dutch Queen of Soul, R&B en Gospel” Berget Lewis. Zij zal deze avond ook aanwezig zijn in de Adventskerk en een heerlijke avond met dit koor verzorgen.


“Wat een feestjaar is het geweest. De aftrap was in februari met een unieke lichtshow op de buitenkant van de kerk. Daarna volgde een concert met de Jostiband en Trijntje Oosterhuis, een virtuele torenklim, een expositie in de kerk én zelfs een jubileumboek met 128 pagina’s. Ik denk dat het niemand in Alphen aan den Rijn is ontgaan, dat deze kerk al 100 jaar op een centrale plek in het centrum staat. Want deze mijlpaal is gevierd!” zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.


De kaartverkoop is gestart. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de ticket site van Alphens.nl. Kosten zijn € 25 per ticket inclusief 1 pauze drankje. Vrienden van Stichting Vrienden van de Adventskerk betalen een vriendenprijs, namelijk € 20 per ticket inclusief 1 pauze drankje. De opbrengst komt geheel ten goede aan het behoud van de 100-jarige Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed in Alphen aan den Rijn.


Voor meer informatie over dit concert, het vriendenprogramma en de stichting in het algemeen verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page