top of page

Winnaars kerkgeBOUWwedstrijd Adventskerk bekend

Alphen aan den Rijn 8 juli 2022 Een bijzonder jaar is het voor de Alphense Adventskerk, gelegen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Dit jaar viert de kerk haar honderdjarige verjaardag. Daarom heeft de kerk een kerkgeBOUWwedstrijd uitgeschreven waaraan dertig deelnemers hebben meegedaan. Onlangs zijn de winnende objecten bekend gemaakt.


Wethouder van Cultuur in Alphen aan den Rijn, Anouk Noordermeer, mocht de gelukkige winnaars op 30 juni jl. bekendmaken. Zij was op bezoek bij Atelier Verfstreken van Ipse de Bruggen. Bij Atelier Verfstreken doen ze allerlei verschillende werkzaamheden. In het atelier zijn ze creatief met de handen bezig, met tekenen, schilderen, keramiek en papier-marché.


“En dat hebben we geweten ook!” zeggen Sita Tjepkema en Mirelle Jacobs die namens de Stichting Vrienden van de Adventskerk achter de organisatie zaten van deze wedstrijd. “Maar liefst negentien schilderijen en twee grote bouwwerken compleet met verlichting zijn door Atelier verfstreken ingediend”.


Er is één winnaar door de vakjury gekozen. De vakjury bestond uit de wethouder van Cultuur in Alphen aan den Rijn, Anouk Noordermeer en de voorzitter van de Kerkenraad van de Adventskerk, Reza Lilipaly. De winnaar is Pien de Jong geworden. Zij heeft het herkenbare glas-in-lood raam van de Adventskerk geschilderd, met alle details en kleuren die daarin voorkomen.


“Een succesvolle wedstrijd, waarin de creativiteit en gedrevenheid van zoveel deelnemers goed zichtbaar waren. Zij hebben allen bijgedragen aan een geweldige tentoonstelling in de jarige Adventskerk.”

Ook was er een publieksprijs te winnen. Tijdens de expositiedagen in de kerk in mei en juni, konden bezoekers een stem op zijn of haar favoriete kunstwerk uitbrengen. Maar liefst 324 bezoekers hebben een stem uitgebracht. Met gelijke stemmen zijn zowel de Groene Hart praktijkschool met een bouwobject, als Atelier Verfstreken met een reusachtig bouwobject als winnaars uit de bus gekomen. Zij winnen beiden een grote taart met daarop een afbeelding van alle kunstwerken die mee hebben gedaan.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page