top of page

zo 19 jan

|

Adventskerk

Orgel Jukebox - Simon Stelling speelt op verzoek

Op zondagmiddag 19 januari zal er in de Adventskerk een speciaal evenement plaatsvinden. Het prachtige en authentieke Steinmeyer orgel krijgt deze middag tijdelijk functie als ‘jukebox’. Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, zal vooraf ingezonden muziekstukken spelen op het orgel.

Orgel Jukebox - Simon Stelling speelt op verzoek
Orgel Jukebox - Simon Stelling speelt op verzoek

Tijd en locatie

19 jan 2020, 16:00 – 17:30

Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn, Nederland

Over het evenement

Na dit speciale middagconcert zal het orgel als geheel worden ontmanteld en een grondige restauratie tegemoet gaan. Hierdoor zal het voor minstens 9 maanden niet meer bespeelbaar zijn. 

“We willen dit moment niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom bieden we iedereen die het orgel nog wil beluisteren op ludieke wijze de mogelijkheid om verzoeknummers in te laten sturen via onze website,” aldus Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk, die dit evenement organiseert.” 

Simon Stelling zal een selectie uit de inzendingen maken. “Het mogen klassieke, populaire, religieuze of andere muziekstukken zijn. “Zo kunnen we goed horen wat het orgel allemaal kan en is het voor een middag een heuse jukebox,” vervolgt Simon Stelling. 

Om een verzoeknummer in te sturen, klik hier.

Toegang is vrij en voor iedereen toegankelijk.

Deel dit evenement

bottom of page