top of page

za 17 sep

|

Alphen aan den Rijn

Presentatieconcert dubbel-cd Simon Stelling

Tijdens het presentatieconcert speelt Simon Stelling een selectie van de muziek op de nieuwe unieke dubbel-cd op het Steinmeyer-orgel.

Presentatieconcert dubbel-cd Simon Stelling
Presentatieconcert dubbel-cd Simon Stelling

Tijd en locatie

17 sep 2022, 20:15 – 21:15

Alphen aan den Rijn, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn, Nederland

Over het evenement

Tijdens het presentatieconcert speelt Simon Stelling een selectie van de muziek op de nieuwe unieke dubbel-cd op het Steinmeyer-orgel. De dubbel-cd bevat één cd met een zorgvuldig samengesteld programma met Franse, Duitse en Engelse orgelwerken, van onder meer Alexandre Guilmant, César Franck en Sigfrid Karg-Elert. En daarnaast één cd met orgeltranscripties van beroemde orkestwerken, zoals de New World Symphony van de Tsjechische componist Antonín Dvořák, en Le Cygne uit het Carnaval des Animauxvan Camille Saint-Saëns. Stuk voor stuk muziek die fraai tot z’n recht komt op het succesvol gerestaureerde Steinmeyer-orgel met de karakteristieke registers als de Jubalfluit, de Klarinet en de Hobo.

Toegang is vrij.

Verkoopprijs van de dubbel-cd is € 18. De dubbel-cd wordt in de kerk verkocht. Na het presentatieconcert is de dubbel-cd ook online te bestellen (plus € 4 verzendkosten).

Deel dit evenement

bottom of page