top of page

100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.


“De expositie is te zien in verschillende ruimtes in de kerk. Een routekaartje helpt bezoekers de juiste looproute te volgen,” zegt Sita Tjepkema die samen met Mirelle Jacobs vanuit de jubileumcommissie deze expositie hebben opgezet.


Bij de start van de expositie wordt er ook een virtuele torenklim gelanceerd. Alle bezoekers kunnen de 40 meter hoge kerktoren met een virtueel reality bril beklimmen, terwijl ze gewoon beneden in de kerk blijven. Het maakt niet uit of je slecht ter been bent of hoogtevrees hebt. Iedereen kan naar boven ‘klimmen’ en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren over Alphen aan den Rijn.


“Wij vinden het geweldig leuk om een bijdrage te leveren aan dit leuke project. Ook al kun je de torenklim video in 360 graden weergave bekijken op je smartphone of computer, maakt het met een virtuele bril nog spannender. Met deze computertechniek lijkt het alsof je op de toren zelf staat, maar in werkelijkheid blijf je op de grond,” aldus Wouter Berkouwer van E-Sports Game Arena in de Raadhuisstraat.


“Alleen op zaterdag 14 mei, is er naast de expositie in het laatste openingsuur nog een speciaal optreden van dansgroep I’M in Motion van Frency van Duijn. Samen met Simon Stelling op het orgel, verzorgen zij een dansvoorstelling in en rondom de kerk.”


De kerktoren op een normale manier beklimmen is vanwege veiligheid onmogelijk voor het publiek. Maar met deze unieke virtuele klim, is het voor iedereen toegankelijk gemaakt. Eindelijk is het mogelijk om het carillon, dat elke zaterdag live bespeeld wordt, van dichtbij te bekijken. De klim kan ook vanuit huis gemaakt worden via een link op de website; https://www.vriendenvandeadventskerk.info/virtuele-torenklim.


De tentoonstelling in de kerk met de virtuele torenklim is open op zaterdag 14 mei, 28 mei en 11 juni. Op zaterdag 25 juni is er een escape room in de kerk. Openingstijden van 11:00-16:00 uur. Toegang is gratis. Geschikt voor alle leeftijden.


Voor meer informatie over de expositie of een link naar de torenklim, verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page