top of page

De Jostiband treedt weer op in de Adventskerk

Overal waar de Jostiband komt is het feest. Daarom heeft de jubileumcommissie die zich bezighoudt met de festiviteiten rondom het 100-jarige bestaan van de Adventskerk, geen seconde getwijfeld om deze band op het programma van dit feestjaar te zetten. Op vrijdag 11 maart treedt de Jostiband op in de Adventskerk. Een bijzonder “jubileumconcert” waarin de Jostiband uit Zwammerdam de hoofdrol speelt. Deze muzikanten, bekend van optredens in de Ziggo Dome en op het Alphens Zomerspektakel, spelen vol plezier en passie een afwisselend repertoire.


Speciale gast die avond is Trijntje Oosterhuis. Zij is één van de beste zangeressen van Nederland. Een unieke samenwerking voor zowel de bandleden van de Jostiband, dirigent Lyan Verburg als zangeres Trijntje Oosterhuis.


Na een lange corona periode, waarin alle optredens waren geannuleerd, is dit weer het eerstgeplande concert voor de band. “’t Zou top zijn als het ook daadwerkelijk plaatsvindt, want dan wordt het ons eerste concert sinds maart 2020 (!), en dan ook nog in onze eigen gemeente!,“ zegt orkestleider en dirigent Lyan Verburg.


“We starten nu al onze activiteiten voor 2022 op. Het belooft een bijzonder feestelijk jaar te worden met een geweldige muzikale lichtshow op de Adventskerk als kick-off van dit jubileumjaar. Daarna volgen nog verschillende concerten, een expositie, een virtuele torenklim en zelf een galadiner in de kerk. We hopen op een versoepeling van maatregelen tegen die tijd, maar regeren is vooruitzien en we blijven goede hoop houden,” aldus Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk, die met het voltallige bestuur en een aantal kerkleden de jubileumcommissie vormt.


De kaartverkoop start op 16 december via Alphens.nl. Entreeprijs is € 27,50 per ticket inclusief één pauzedrankje. Vrienden van Stichting Vrienden van de Adventskerk betalen een speciale vriendenprijs € 22,50 per ticket inclusief 1 pauzedrankje. Het concert start om 20:00 uur en eindigt om circa 22:00 uur. De opbrengst komt geheel ten goede aan het behoud van de Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed.

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page