top of page

Verhuur van de kerk.

Kleine subzalen

In de Adventskerk bevinden zich 2 grote ruimtes aan de achterzijde, die opgedeeld kunnen worden met een flexibele wand. Tevens beschikt de kerk over een ontmoetingsruimte met scherm en projector. 

Grote kerkzaal

De Grote Kerkzaal heeft een capaciteit van 700 personen.

Vleugel

In de Adventskerk staat een prachtige Yamaha GC 1 vleugel. Gebruik door derden tijdens concerten of uitvoeringen inclusief 1 repetitie in de Adventskerk tegen betaling van € 150 per keer. De vleugel is gestemd.

Kom gerust langs voor een bezoek aan de Adventskerk om zo alle ruimtes te bekijken. 

Stichting Vrienden van de Adventskerk richt zich op een veelvuldig en veelzijdig gebruik van het gebouw als podium voor (kerst)concerten, zang, toneel, dans en als ruimte voor exposities, recepties, lezingen, huwelijksvieringen, uitvaartdiensten die passen bij het karakter en sfeer van dit historisch gebouw. Meerdere ruimtes zijn te huur voor

zowel particulieren als bedrijven.

 

Enkele kenmerken van het kerkgebouw zijn:

 

 • De kerk heeft 4 aparte zalen, naast de Grote Kerkzaal.

 • De kerk heeft een grote multifunctionele ontvangstruimte met vaste projector.

 • De grote kerkzaal heeft 4 vaste projectoren, die onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden. 

 • Een compleet uitgeruste audio- en videoregie desk met 2 vaste camera opstellingen. 

 • WiFi in de kerk aanwezig.

 • Goede geluidsinstallatie aanwezig.

 • Keuken met buffet aanwezig.

 • Verschillende toiletgroepen.

 • De kerk heeft 4 grote glas-in-loodramen waardoor het licht kleurrijk de kerk invalt.

 • In de kerk bevindt zich één van de twee Steinmeyer-orgels in Nederland.

 • In de kerk staat een Yamaha Vleugel. 

 • Vaste organist, pianist én tevens Stadsorganist van Alphen aan den Rijn is Simon Stelling.

 

De unieke ligging in het midden van het dorp, het prachtige voorplein bij de hoofdentree en het ruim aanwezig zijn van parkeergelegenheid, maken het kerkgebouw tot een aantrekkelijke plek.

Kleine subzalen

In de Adventskerk bevinden zich 2 grote ruimtes aan de achterzijde, die opgedeeld kunnen worden met een flexibele wand. Tevens beschikt de kerk over een ontmoetingsruimte met scherm en projector. 

Vleugel Adventskerk
Eigen evenementen of concerten

De Adventskerk is een prachtige kerk in het centrum van Alphen aan den Rijn. Met haar prachtige akoestiek en unieke Steinmeyer orgel leent de kerk zich uitstekend als locatie voor bijvoorbeeld kerstconcerten voor bedrijven, exposities van kunstenaars, etc. 

Grote kerkzaal

De Grote Kerkzaal heeft een capaciteit van 550 personen. Zie hiernaast een 360-graden afbeelding, waarmee u in de kerk kunt rondkijken. Rechtsboven kunt u kiezen voor een "Normale" weergave om de gehele kerk te bekijken. 

Ontmoetingsruimte Adventskerk
Vleugel

In de Adventskerk staat een prachtige verrijdbare Yamaha GC 1 vleugel. Gebruik door derden tijdens concerten of uitvoeringen inclusief 1 repetitie in de Adventskerk tegen betaling van € 150 per keer. De vleugel is gestemd.

Evenementen Adventskerk

Kom gerust langs voor een bezoek aan de Adventskerk om alle ruimtes te bekijken. Er kan véél in de Adventskerk – vragen staat vrij! – maar niet alles. Het historische karakter van het gebouw vergt voorzichtigheid. En een kerk legt ook enige beperking op. 

Wanneer u een kerkgebouw huurt, betekent dit dat u een gebouw huurt met een bijzonder karakter. Geen neutrale ruimte, maar een gebouw met een eigen gezicht, functie en karakter: een kerk. Allereerst een plaats waar de kerkelijke gemeente haar erediensten viert en andere kerkelijke activiteiten organiseert. Respect voor de historie en voor de kerkelijke functie van het gebouw bepalen de kaders voor alle activiteiten in de kerkgebouwen.

bottom of page