top of page

100-jarige Adventskerk schrijft kerkgeBOUWwedstrijd uit

Dit jaar bestaat de Adventskerk 100 jaar. Gedurende het hele jaar worden er allerlei feestelijkheden en activiteiten georganiseerd om de jarige kerk in het stralend middelpunt te zetten. Deze zomer staat in het teken van een expositie in de kerk. Op maar liefst 4 zaterdagen in mei en juni, staan de deuren van de kerk wagenwijd open. Op deze dagen organiseert de Adventskerk onder meer een tentoonstelling die het verhaal van 100 jaar kerk aan bezoekers vertelt. De expositie wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen, een virtuele torenklim, een spannende escape room én een kerkgeBOUWwedstrijd.


Via de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk kan iedereen zich opgeven om mee te doen met deze bouwwedstrijd. De opdracht voor deze wedstrijd is eenvoudig: bouw de 100-jarige Adventskerk na.De kerk nabouwen mag met allerlei materialen zoals lucifers, ijsstokjes, LEGO-stenen, karton, klei, hout, etc. “Hoe leuk zou het zijn als we straks wel 100 kleine miniatuurkerken kunnen plaatsen tijdens de expositiedagen,” zeggen Sita Tjepkema en Mirelle Jacobs namens de organisatie.

“De kerk gezien door de ogen van Alphenaren.”

Al meerdere scholen hebben zich opgegeven om aan deze unieke bouwwedstrijd mee te doen. “De bouwwerken kunnen uitsluitend op zaterdag 7 mei worden ingeleverd in de kerk tussen 11:00-15:00 uur. Een externe jury, o.a. bestaande uit de wethouder van cultuur, zal de bouwwerken op zaterdag 11 juni beoordelen. De beste 3 bouwwerken maken kans op een leuke prijs. Naast deze juryprijs, is er ook een publieksprijs. Bezoekers van de expositie kunnen met een stemkaart een stem uitbrengen op de beste inzending,” zegt Sita Tjepkema. De winnaar van de publieksprijs wordt op 25 juni bekendgemaakt.


“Omdat alle bouwwerken tijdens de expositie dagen in de kerk staan, maakt iedereen die deelneemt kans op het winnen van de publieksprijs. Alle bezoekers, en zeker ook familie en vrienden, kunnen tijdens hun bezoek aan de kerk op hun favoriete bouwwerk stemmen. Meer stemmen, betekent meer kans.”

De tentoonstelling in de kerk is open op zaterdag 14 mei en 28 mei en 11 juni. Op 25 juni is er een escape room in de kerk. Openingstijden van 11:00-16:00 uur. Toegang is gratis. Geschikt voor alle leeftijden.


Voor meer informatie over de KerkgeBOUWwedstrijd of inschrijving, verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page