top of page

Stichting Vrienden van de Adventskerk plaatst vleugel in de kerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft een verplaatsbare Yamaha GC 1 vleugel ter beschikking gesteld in de Adventskerk. De vleugel staat prachtig voorin de kerk. Het gekleurde licht dat door de glas-en-lood ramen naar binnen schijnt, geeft de vleugel nog meer glans.De Adventskerk kan de vleugel gebruiken in de zondagse eredienst en kerkelijke activiteiten op andere dagen. Tevens is de vleugel te huur voor gebruik door derden tijdens concerten of uitvoeringen.


“Na een reeks succesvolle concerten in de Adventskerk, waarvoor we elke keer een vleugel moesten inhuren, werd het tijd om een eigen vleugel in de kerk te plaatsen. In het Groene Hart zijn we uniek met het hebben van een vleugel in een kerk die tezamen met het kerkgebouw gehuurd kan worden voor concerten. Naast het zeldzame Steinmeyer orgel waarop Simon Stelling vaste organist is, bieden we nu ook een vleugel aan. We hopen dat we hiermee een aanzuigende werking creëren voor koren, muzikanten en allerlei organisaties op het gebied van kunst & cultuur,” zo zegt Jan de Kruijf voorzitter van de stichting.

Behalve het organiseren van eigen evenementen door de stichting, probeert de stichting ook de kerk te verhuren aan bijvoorbeeld bedrijven voor een Kerstconcert voor relaties of voor lezingen en presentaties.


“Met de opbrengsten van de verhuur van de kerk, het werven van zowel zakelijke als particuliere vrienden én het organiseren van evenementen kunnen wij de kerk met orgel en interieur financieel ondersteunen en onderhouden”, aldus voorzitter Jan de Kruijf.

Het eerstvolgende georganiseerde concert is het Black Gospelconcert op 14 december. Dan zal het Chosen Gospel Choir optreden met Pearl Jozefzoon en Sharon Kips, beiden bekenden in de muziekwereld.

Voor meer informatie over de evenementen en de stichting in het algemeen verwijzen we naar de vernieuwde website van Stichting Vrienden van de Adventskerk. www.vriendenvandeadventskerk.info


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page