top of page

Stoepjesconcerten vanuit de Adventskerk

Sinds eind maart, vonden elke zaterdagmiddag zogenaamde stoepjesconcerten plaats bij de Adventskerk. Muziek werd vanuit de kerk met een televisiescherm en speakers naar buiten gebracht, waar mensen wekelijks op af kwamen.


"Het is begin maart ontstaan. Dat hebben we dus elke week gedaan', zegt Jan de Kruijf, voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk, in het radioprogramma Studio Quarantaine. De concerten waren er ter bemoediging en troost tijdens de corona crisis. Ook op de Facebookpagina van de stichting waren de concerten live te volgen.

Belangstellenden sleepten in de afgelopen weken stoeltjes, koffie en koek mee naar de voorkant van de kerk om de concerten bij te wonen. De Kruijf vertelt dat de stoepjesconcerten enthousiast zijn ontvangen. 'We hebben besloten om het stoepjesconcert erin te houden. Mogelijkerwijs over een tijdje zo eens in de veertien dagen."


Vleugel in de kerk

Stadsorganist Simon Stelling zorgde in de afgelopen weken voor muziek vanaf de vleugel in de kerk. Daarbij werd hij regelmatig ondersteund door andere musici, zo werd hij tijdens het laatste stoepjesconcert op 27 juni j.l. bijgestaan door Alexander van Eerdewijk op hobo.


Spelen op het grote Steinmeyer-orgel zat er even niet in, dat instrument wordt op dit moment gerestaureerd.

'De restauratie ligt keurig op schema. De speeltafel wordt sinds vorige week ingeregeld, de orgelpijpen komen er ook zo langzamerhand weer in terug. Eind augustus of begin september zal het orgel weer bespeeld kunnen worden, maar dan moet organist Simon er nog voor zorgen dat het orgel weer helemaal speelklaar is', legt De Kruijf uit. 'We willen het eind oktober niet ongemerkt voorbij laten gaan dat het orgel opnieuw in bedrijf is.'
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page