top of page

Dansvoorstelling op unieke locatie in Alphen

Op zaterdagavond 30 maart a.s. gaat de voorstelling “ECHO” van DD Dance COMPANY in premiere. DD Dance COMPANY wordt vertegenwoordigd door Frency van Duijn en Desi van Dam en is een dansgezelschap die expliciet choreografieën maakt op bijzondere locaties.


“ECHO” wordt uitgevoerd door 10 bevlogen dansers. De voorstelling is in 11 repetities ontstaan en is dan ook niet gecreëerd binnen de veilige omgeving van een theater, maar tussen de imposante muren van de Adventskerk.

De voorstelling staat los van religieuze aspecten. “ECHO” is juist geïnspireerd door de architectuur van de kerk. De enorme open ruimte met hoge plafonds geeft de performance een buitengewone sfeer. Een voorstelling waar beweging, muziek en de architectuur van de Adventskerk samen zullen smelten tot een opmerkelijk geheel.

Naast het gebruik van instrumentale muziek van diverse artiesten, die zowel gekenmerkt worden door klassieke als experimentele klanken, wordt er ook gebruik gemaakt van het bijzondere Steinmeyer orgel. Het orgel wordt bespeeld door stadsorganist Simon Stelling. Simon speelt muzikale improvisaties, die uitsluitend voor de voorstelling ECHO bedacht zijn.

"De voorstelling gaat over erkenning van het individu, het vinden van je eigen stem en het nastreven van ambities. Maar ook over een zoektocht naar een klankbord, verbinding en solidariteit. Een gevecht tussen twee impulsen, de drang naar authenticiteit en de sociale aard van de mens. Door af te zetten van conventies, maar ook door mee te gaan met de stroming, zoeken wij naar evenwicht tussen twee extremen.", vertellen Frency en Daisy. “Je bent een componist van je eigen leven.”

De voorstelling is een culturele ontmoeting voor mensen met en zonder ervaring met dans. DD Dance COMPANY streeft niet enkel en alleen naar een bijzonder dansvoorstelling, maar wil bovenal het publiek een uitzonderlijke belevenis meegeven. Een buitengewone ervaring, die het publiek met een verbaasd en verbluft gevoel achterlaat. Een voorstelling die je thuis nog aan het denken zet. Wat heb ik nu eigenlijk gezien?18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page