top of page

Unieke lichtshow met open podium voor pianisten voor de Adventskerk

Op 10, 11 en 12 februari 2022 zal de 100-jarige Adventskerk het bijzondere feestjaar inluiden met een unieke lichtshow. Op deze dagen staat er in de avonduren tussen 19:00 en 22:00 uur een vleugel voor de hoofdingang van de Adventskerk. Deze vleugel mag bespeeld worden door iedereen die dit kan. En bijzonder hieraan is, dat de pianist met haar of zijn pianospel een lichtshow in werking zet, dat te zien is op de buitenkant van de kerk.

“Keys of Light, zoals de lichtshow genoemd is, is een interactieve piano-installatie voor iedereen, waarbij de pianist het werk kan co-creëren door de piano te bespelen. Elke noot creëert een lichtpuls of visueel element dat de aard van die toon vertegenwoordigt, geprojecteerd op de prachtige Adventskerk. “Wij delen de vleugel, deel jij je talent?” vult Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk aan, die met dit voltallige bestuur en een aantal kerkleden de jubileumcommissie vormt.

Inschrijven mag én kan iedereen die een piano kan bespelen. Leeftijd is daarbij niet belangrijk. Via de website van de stichting is het mogelijk je aan te melden. Elke deelnemer krijgt op de gekozen avond een tijdsslot van maximaal 10 minuten om zijn of haar kunsten op de piano te delen. Klassieke muziek, moderne muziek of popmuziek. Het mag allemaal. Het meegekomen publiek, passanten en muziekliefhebbers kunnen genieten van het pianospel en meteen een unieke lichtshow aanschouwen.

“Ondanks de moeilijke tijd waarin we leven met corona, proberen we zoveel mogelijk naar elkaar om te zien. Daarom gaan we niet stilletjes aan het bijzondere feestjaar voorbij. We zetten de kerk in het stralend middelpunt en hopen met het afwisselende feestprogramma veel mensen te bereiken en blij te maken. Muziek is daarbij heel belangrijk, omdat dit mensen met elkaar verbindt,” zegt Jan de Kruijf.

“De maatregelen rondom corona voor februari zijn nog niet bekend. Misschien moeten we tegen die tijd melden dat de data van de lichtshow verplaatst worden.

Ook al vergt het creativiteit en veerkracht, we blijven alternatieven zoeken.”

Voor meer informatie over het jubileumjaar 100 jaar Adventskerk, verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.
73 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page