top of page

Edsilia Rombley en gospelkoor Elijah zorgen voor een sprankelende “Happy Evening” in de Adventskerk

Afgelopen vrijdag organiseerde Stichting Vrienden van de Adventskerk de derde editie van de Gospel & Soul Night in de Adventskerk. Elijah Gospel & Soul choir trad samen met Edsilia Rombley op en kreeg het publiek op stoelen en banken.“Wat een energie kwam er los en hoe bijzonder was het om te zien hoe het publiek reageert op de muziek. Maar weinig momenten dat het publiek rustig op de stoel bleef zitten,” zegt Jan de Kruijf voorzitter van de stichting. “Prachtig toch om mensen zo blij de feestdagen in te laten gaan.”

Elijah Gospel & Soul choir wist de juiste snaren te raken. Hun brede repertoire, variërend van traditionele gospelsongs en wereldberoemde soulhits tot bekende kerstliederen viel in de goede smaak. Govert van der Kolm, muzikaal leider van het koor, begeleide de nummers afwisselend op vleugel en Hammondorgel. “Het was echt een hele mooie avond in verbinding met elkaar. Liefde is liefde in welke context dan ook; dat hebben we mogen voelen met elkaar,” aldus Govert van der Kolm.

“Met een groep enthousiaste vrijwilligers organiseren we in de feestmaand december een gospelconcert. Dit jaar liep de kaartverkoop bij aankondiging zo hard, dat we snel uitverkocht waren. Blijkbaar weet men dat wij dit nu elk jaar doen. De wachtlijst is nog nooit zo lang geweest. Natuurlijk hebben we ook geboft dat Edsilia de laatste weken enorm veel in het nieuws is geweest,” vervolgt Jan de Kruijf.

Uit handen van de voorzitter kreeg Edsilia voor haar gouden presentatieklus voor het Eurovision Songfestival in mei volgend jaar, na afloop op ludieke wijze een gouden microfoon uitgereikt.


“Dit jaarlijkse concert is een succesformule. Wij gaan door en zijn alweer bezig met het gospelconcert in december 2020.”

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page